διαφημισεις

style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-gy+i-1v-b4+su" data-ad-client="ca-pub-1076069104982771" data-ad-slot="3193834661">

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΧΑΡΑ ΜΟΥ


ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ.Ο ΠΑΠΑ ΚΑΦΑΤΟΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΚΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ. ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟΣ, ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ Τ ΑΜΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΑΓΓΕΛΙΟ, ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ,ΤΡΕΧΕΙ ΑΓΚΟΜΑΧΩΝΤΑΣ,ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ, ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΧΥΜΑΕΙ ΞΕΓΛΩΣΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ.ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ,ΣΦΗΝΩΜΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ, ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΟΥΛΑ ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ,ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΒΗΣΤΑ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑΡΘΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ.
ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΙΓΑΛΙΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΧΑΛΙΚΙΣΜΟΣ, ΣΑΝ ΑΛΟΓΟ ΒΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΚΥΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ.
--ΕΡΧΕΤΑΙ!!ΕΡΧΕΤΑΙ!!!
ΟΛΟΙ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΕΞΩ,ΡΟΔΙΖΕ ΠΙΑ Η ΑΝΑΤΟΛΗ, Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΓΕΛΟΥΣΕ. ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ,ΤΑ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ ΓΑΒΓΙΣΑΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ. ΚΙ ΟΛΟΜΕΜΙΑΣ,ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΓΟΥΡΟ ΠΟΥΡΝΑΡΙ, ΞΕΣΤΗΘΩΜΕΝΟΣ, ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ,ΞΑΝΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΧΑΛΑ,ΣΥΝΕΠΑΡΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ,ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΜΑΥΡΟΣ ,ΑΠΟΚΟΝΤΟΣ, ΜΕ ΞΕΠΛΕΚΑ ΜΑΛΛΙΑ Ο ΓΕΡΟ ΠΑΠΑ ΚΑΦΑΤΟΣ.ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΥΔΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΕΔΩΚΕ ΕΝΑ ΣΑΛΤΟ Ο ΠΑΠΑΣ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΕΣ:
---ΧΡΙΣΤ0Σ ΑΝΕΣΤΑΚΑΣ ΜΩΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!ΦΩΝΑΞΕ.
Η ΓΝΩΡΙΜΗ ΠΟΛΥΤΡΙΜΜΕΝΗ ΛΕΞΗ,"ΑΝΕΣΤΗ" ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΠΟΛΥ ΦΤΕΝΗ , ΜΙΚΡΗ ,ΜΙΖΕΡΗ.ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΑ.ΠΛΑΤΥΝΕ Η ΛΕΞΗ,ΘΕΡΙΕΨΕ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΛΩΣΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ,ΕΣΠΑΣΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, Ο ΓΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΞΗ, ΕΝΙΩΘΕ ΠΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ,ΣΕΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΠΟΙ ,ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ......
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ, ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ.

Αρχιεπισκοπος Κρητης Κυρός Τιμοθεος, οδυνηρη η απουσια σε χαλεπουςκαιρους


οταν καθαγιασμενοι ανθρωποι γραφουν ιστορια 7χρονια πριν!!!!!!!!!!!!

η Γερόντισσα Παρθενία Μια Οσιακή Κοίμηση το Γεναρη του 1966

Η Μοναχή Παρθενία Καραγιωργάκη ήτονε από την ιερά Μονή Παληανής. Την έφερε εδώ στο Γοργολαινι, ο Δεσπότης, ο Ευγένιος ο Α΄, για να βοηθήσει κι εμάς. Μα ήτονε τα χρόναι τζη πολλά και λίγη η βοήθεια τζη.Έμεινε παράλυτη μετά από λίγο και ήθελε περιποίηση.Πολλά χρόνια εμεινε έτσι μέχρι την ώρα πού ήθελε ο Θεός να την πάρει κοντά του.Πολλές μέρες πριν μας έλεγε να ανοίξωμε τον τάφο τσι.Φωνάξαμε τον Χριστοδουλάκη το Γιώργη να ανοίξη το τάφο.Μα τόν είδε και του φωναξε και τούπε να τη γυρίσει νεκρικά. Μα ένα μ-παράξενο πράμα ,απο εκείνη την ώρα και μετά το πρόσωπο τση άλλαξε.Επήρε μιάν Αγγελική μορφή λες και βρισκόταν στο μ-Παράδεισο.
Ὀσο εβράδιαζε έλεγε:"έδε ομορφιές πούχει τουτηνέ η ώρα
.Προσκυνώ το χορό των Μαρτύρων,προσκυνώ το χορό των Παρθένων.Ἐδε ομορφιές πούχει τουτηνέ η ώρα Διαβάσετε μου παιδί μου την ευχή του Αγγέλου."Μα όσο εδιαβάζαμε και ψάλλαμε την Παράκληση το πρόσωπο τζη έπαιρνε μιάν άλλη ομορφιά, μια ωραία λάμψη και μας έδινε ευχές."Οσα γράμματα είπετε τοσοι Αγγέλοι να σας εδίνουνε ευχές και να σας βλεπουνε". Διαβάσαμε και το Ψαλτήρι, μας είπε πως μέχρι το ξημέρωμα προλαβαίναμε.Μας εσταμάτα και μας έλεγε "τουτηνέ τήν ώρα παιδί μου απο την πόρτα μπαίνουνε και βγαινουνε Αγγέλοι." Περασμένα Μεσάνυχτα, μας κοίταζε και μας έδινε ευχές, τίς είπαμε Γερόντισσα, αν έχεις έξουσία να προσεύχεσαι και για μας εκεί ψηλά.῾Ναι παιδί μου , ανε μπορω θα παρακαλω΄το Θεό για όλους μας, δε θα σταματω καθόλου να προσεύχομαι". Εμείς είμαστε διπλα τση συνεχώς, εκείνη εκοιταζε συνέχεια Ανατολή κι έκαμνε το Σταυρό της.Καί λέει:"Προσκυνώ σε Παναγία μου με το μεγαλείο σου και τη λαμπρότητα σου.Και τελευταία είπε:"Προσκυνώ Πατέρα, Υιό και Ἁγιο Πνεύμα, Τριάδα ομοούσιο και αχώριστο". Σταυρώνει τα χέρια, κλινει το κεφάλι και οδεύεται στά σκηνώματα των Αγίων.Ας εχωμε την ευχή της.
Αφήγηση Μοναχή ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΛΗΑΝΗΣ
Β΄ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΟΥ 2011